Totul despre televizoarele 4k

Share Button

5/5 - (1 vote)
Televizoarele 4K Ultra HD reprezinta noua generatie a tehnologiei de afisare pentru ecranele de acasa, oferind o experienta de vizionare incredibil de captivanta, cu o calitatea superioara a imaginii. Cu o rezolutie de peste opt milioane de pixeli, o paleta mult mai vasta de culori si un contrast mult mai mare, aceasta tehnologie aduce cea mai apropiata experienta cinematografica 4K digitala la domiciliu. Avand o rezolutie de 4 ori mai mare decat a display-lui traditional HD, 4K Ultra HD ofera o imbunatatire masiva a claritatii imaginii peste rezolutia HD existenta.
 

Rezolutia

In mod oficial rezolutia 4K este 4096 x 2160 pixeli. Cu toate acestea, pentru a avea un format normal al imaginii 16:9, aceasta rezolutie a fost modificata la 3840 x 2160 pixeli. Rezolutia suplimentara a imaginilor 4K, adauga o mai buna definitie a claritatii imaginii. Scopul este de a reda imagini incredibil de reale, in culori mult mai apropiate de cele naturale, astfel incat sa dea senzatia ca privesti pe fereasta si nu ecranul unui televizor.
 

Imagine imbuntatita pentru televizoarele cu ecrane mari

Aceata noua tehnologie a rezolutiei este eficienta mai ales pe ecranele foarte mari, cu diagonala mai mare de 150 cm, imbunatatind in mod clar calitatea imaginii pe orice dimensiune a ecranului, detaliile fiind redate in profunzime.
Aceasta ofera o rezolutie cu o densitate crescuta a pixelilor, insemnand ca poti sta mai departe de ecranul televizorului, deoarece aceasta umple campul vizual oferind o experienta de vizionare mult mai captivanta.
 

Tehnologie HDR, cu culori mai luminoase si naturale

Epoca 4K aduce, de asemenea, o serie de noi tehnologii ale imaginii, cum ar fi HDR, care ofera un impuls mare de claritate, datorita numarului crescut de pixeli. Televizoarele cu rezolutia 4K ofera imaginile cu o claritate de cristal si detalii clare, somptuoase. Aceasta tehnologie dinamica creste adancimea unei imagini si prezinta culori mai precise decat televizoarele anterioare, fiind capabila de niveluri de negru profund, in contrast cu zone luminoase ale ecranului, redand imaginile mult mai vii, mai luminoase si mai naturale.

Paleta mult mai larga de culori, permite televizorului sa afiseze mai multe variante de rosu, albastru si verde, dand obiectelor de pe ecran un aspect mult mai clar atunci cand sunt privite cu ochiul nativ.
 

Concluzii

Tevizoarele 4K Ultra HD aduc si performante audio superioare pentru filme, jocuri si emisiuni TV, care sa vina ca o continuare a noului televizor, cu sistem de sunet dedicat, fie ca un sound bar sau cu difuzoare home cinema. In prezent, majoritatea oamenilor au facut un salt major, trecand de la un set de 480 pixeli la un set de 1080 pixeli, existand o buna sansa de a trece la televizoarele cu ecrane mari. In ceea ce priveste factorul de impact, afisarea tehnologiei 4K pe televizoarele de dimensiuni mari, este mai puternica decat orice rezolutie care a fost implementata pana acum.

Post Author: tvin

Leave a Reply

Your email address will not be published.