Cum alegi un televizor ieftin si bun?

Share Button

Pretul unui televizor este dat de gama din care face parte si de functiile si tehnologiile pe care le detine. Modelele vechi sunt mult mai ieftine deoarece au tehnologii invechite. Insa nu trebuie sa te pacalesti in privinta asta, deoarece si televizoarele noi care nu detin functii suplimentare au acelasi pret.

Un televizor vechi Smart sau 3D cu functii suplimentare, are acelasi pret cu unul din noua generatie dar fara functii suplimentare.

In alegerea televizorului, in primul rand trebuie sa tii cont de producator si de diagonala pe care o are.

Pretul de obicei creste odata cu diagonala pe care acesta o detine.

Referitor la producator, de preferat ar fi ca acesta sa aiba un brand consacrat.
Chiar daca este mai ieftin insa are un brand consacrat, eviti posibilitatea de a cumpara un televizor de o calitate proasta, deoarece acestia s-au consacrat prin multa munca si performanta, ajungand la un nivel in care nu-si permit sa piarda din credibilitate.

Smart TV

smart tv

Daca esti in cautarea unui televizor ieftin, dar care sa iti ofere functii de navigare pe internet, ai nevoie neaparat de un Smart TV. Un Smart TV se evidentiaza prin faptul ca dispune de un browser web ce permite navigarea pe internet.

TV LED simplu

led tv

Daca ai nevoie doar de functiile de baza, alegi un TV Led simplu.

Daca ai de ales intre un televizor simplu ieftin sau un Smart TV, atunci trebuie sa te ghidezi dupa preferintele tale in ceea ce priveste divertismentul. Imbucurator este faptul ca in ambele cazuri se gasesc televizoare ieftine la oferta care din punct de vedere al calitatii, ofera standarde inalte.

Televizoare 4k

Daca iti doresti unul cu calitati superioare de imagine dar sa fie ieftin, alegi unul 4K, insa va trebui sa analizezi mai multe oferte, deoarece preturile sunt total diferite, iar tu trebuie sa prinzi oferta cea mai ieftina.

Tehnologia evolueaza de la o zi la alta, iar tu iti doresti un televizor macar cu un minim de functii suplimentare, dar cu bani putini.
Nu intotdeauna tot ce e scump e si cel mai bun.
Important este sa stii pentru ce anume iti trebuie si sa detina o calitate a imaginii foarte buna.

LCD-urile

LCD-urile sunt cele mai ieftine comparativ cu calitatea, pretul si diagonala.

LCD-urile

LED-urile au avantajul unei mai noi tehnologii, ce implica un consum redus de energie, design inovator si dimensiuni reduse, avand o durata de viata mult mai lunga.

Plasma

Plasma ofera avantajul unui pret mult mai mic decat in cazul LED-urilor, unghiuri largi de vizualizare si culori mult mai naturale, dezavantajul fiind acela ca au un consum mai mare de energie electrica. Indiferent de decizia ta, trebuie sa tii cont de varianta optima in functie de bugetul, nevoile si preferintele tale.