Sfaturi de conducere pe timp de iarnă

Share Button

Rate this post
Toate anvelopele de sezon sunt în regulă, dar care poate fi foarte greu condusul la temperaturi scăzute. Anvelopele de iarna diferă prin intermediul benzii de rulare, având cauciuc moale, care ajută la alunecarea mai bună. Ele sunt cu mult mai bune în timpul iernii. Asigurați-vă că anvelopele dvs. au o presiune corespunzătoare a aerului

Imagine similară

· Asigurați-vă că aveți ștergătoare de parbriz și o bună cantitate de lichid de ștergere a parbrizului.

· Adăugați o greutate suplimentară peste punțile din spate ale vehiculului. Ajută chiar și la antrenarea roților din față, dar este deosebit de benefică pentru roata pe toate roțile și pe cea din spate. Păstrați-vă rezervorul de gaz plin cât de mult puteți, deoarece acest lucru adaugă o anumită greutate vehiculului, iar pentru unele vehicule, acesta adaugă mai mult în spate.

· Dacă călătoriți semnificativ mai încet decât traficul din jurul dvs., activați avariile și rămâneți în banda dreaptă.

· Feriți ușor pentru a evita deraparea atunci când încetinește. Dacă roțile încep să se blocheze, eliberați frâna.

· Utilizați unelte joase pentru a menține tracțiunea, în special pe dealuri.

· Reduceți viteza!

· Nu utilizați controlul vitezei de croazieră sau supraalimentarea pe drumurile înghețate.

· Aveți grijă deosebită pe punțile, pasajele și drumurile rar întâlnite, care vor îngheța mai întâi. Chiar și la temperaturi mai mari decât cele înghețate, dacă condițiile sunt umede, este posibil să întâlniți gheață în zonele umbrite sau pe șoselele expuse cum ar fi podurile.

· Nu treceți plugurile de zăpadă, mai ales când călătoresc într-un grup eșalonat. Șoferii au o vizibilitate limitată și probabil veți găsi drumul în fața lor mai rău decât drumul din spatele lor.

· Nu presupuneți că autovehiculul dvs. poate suporta toate condițiile. Chiar și vehiculele cu patru roți și cu tracțiune față pot întâmpina probleme pe drumurile de iarnă.

Dacă roțile din spate patineaza:

· Încercați să nu intrati in panică.

· Ridicati piciorul de pe pedala de accelerație.

· Treceți în direcția în care doriți să mergeți roțile din față. Dacă roțile din spate alunecă la stânga, conduceți spre stânga. Dacă glisează corect, direcționează-te bine.

· Dacă roțile din spate încep să alunece în timp ce vă recuperați, ușurați volanul spre acea parte. S-ar putea să trebuiască să conduci la stânga și la dreapta de câteva ori pentru a obține vehiculul dvs. complet sub control.

· Dacă aveți frâne standard, pompați-le ușor.

· Dacă aveți frâne anti-blocare (ABS), nu pompați frânele. Aplicați o presiune constantă asupra frânelor. Veți simți pulsul frânelor – acest lucru este normal.

Dacă roțile din față …

· Încercați să nu intrati in panică.

· Scoateți piciorul de pe acceleratie și treceți la neutru (numai dacă este posibil), dar nu încercați să conduceți imediat.

· Pe măsură ce roțile se înclină lateral, acestea vor încetini vehiculul și tracțiunea va reveni. După cum se întâmplă, direcționați-vă în direcția în care doriți să mergeți. Apoi, puneți transmisia în “unitate” sau eliberați ambreiajul și accelerați ușor.

Mai multe Sfaturi pentru conducătorul de iarnă

· Plecati devreme

· Conduceți numai când este necesar

· Nu conduceti prea aproape de ceilalti

· Reduceți ritmul vostru!

· Aveți la dispoziție distanțe crescute de oprire la zăpadă, gheață și apă

· Concentrați-vă pe conducere, nu pe distanțe

· Aduceți telefonul mobil, hainele suplimentare, păturile, mâncarea și apa pentru situații de urgență dacă călătoriți în depărtare și / sau în locuri mai puțin populate.

Dacă vă aflați într-un accident …

· Rămâneți în autovehiculul dvs. cu centura de siguranță activată

· Suna la 112

· Dacă vă aflați pe drum sau pe șosea și autovehiculul dvs. este condus, apelați 112 și spuneții că vă mutați vehiculul de pe șosea și / sau într-o locație mai sigură, apoi spuneții unde vă deplasați vehiculul dvs. (acest lucru trebuie să fie de la sine înțeles, dar …). Dacă acest lucru nu este posibil, rămâneți în vehiculul dvs. până când sosesc personalul de aplicare a legii.

· Și, în cele din urmă, REDUCE-VA VITEZA!

Post Author: tvin

Leave a Reply

Your email address will not be published.